35ste editie Jazz & Sail in aantocht

”Er is dit jaar enorm overleg geweest met bewoners in het centrum m.b.t. geluidsoverlast”

Het aftellen is begonnen, want volgend weekend is het al weer zo ver. Het eerste weekend (5, 6 en 7) in september is voor veel Bergenaren de afsluiting van het zomerseizoen en een kans om al je oude bekenden, vrienden en vriendinnen weer te ontmoeten. Afgelopen week zat ik met twee bestuursleden (Bart Sluis en Jaap Kwakkel) van Jazz & Sail op het buitenkantoor van de Flessenpost onder het genot van een wijntje aangenaam te kletsen over het verleden en de toekomst van het festival.

Accolade heeft zijn etalage inmiddels al een week geleden in de Jazz & Sail sfeer gebracht.
Wie volgt?

Inmiddels staat Jazz & Sail gelukkig weer als een huis. En daar waar het evenement een aantal jaren geleden bijna ter ziele ging, zitten er nu twee zeer enthousiaste organisatoren tegenover mij.

Jaap is medeverantwoordelijk voor ’de grote tent’ van de botenclub in Bergen aan Zee. En Bart voor Bergen Binnen. Bart: ”Er is dit jaar enorm overleg geweest met bewoners in het centrum m.b.t. geluidsoverlast. We hebben nu een geluidsteam dat verantwoordelijk is voor alle buitenlocatie’s en die ook doorlopend controleren of de geluidsnormen niet worden overschreden. De omwonenden hebben hun vertrouwen uitgesproken, dus dat is in ieder geval
een zorg minder.”

Ook fijn om te melden is dat er deze 35ste editie extra veel aandacht wordt geschonken jong Bergens talent. Want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. De jongelui worden namelijk speciaal begeleid in het hele voortraject waar je als zanger of muzikant aan moet denken voordat je optreden begint. Ze treden zaterdagmiddag op, op de diverse podia verspreid over het dorp. Het gehele programma is volgende week vrijdag in de Flessenpost te vinden.

Jaap Kwakkel heeft alvast even naar de lange termijn weersvoorspellingen gekeken en is er van overtuigd dat we dat eerste weekend in september fantastisch weer krijgen. Ik en de vele honderden bezoekers met mij hopen en duimen voor zijn gelijk.

En tot slot nog een oproep van beide heren aan ondernemend Bergen. Hoe leuk zou het niet zijn als de locale middenstand (die hebben ook zo hun profijt van het evenement) hun etalage’s zouden opleuken met oude Jazz instrumenten. Makelaardij Accolade is daar een mooi voorbeeld van. Zij hebben hun etalage inmiddels al een week geleden in de Jazz & Sail sfeer gebracht. Wie volgt?

Harry Steunenberg

Terug