Talent On Stage: deze bands grijpen hun kans om te shinen op zaterdag 7 september!

Een band gevormd? Check. Wat nummers bedacht? Check. Gerepeteerd? Check. Een podium om je knallende muziek te laten horen? Nog niet? Dan kun jij je nú opgeven voor Talent On Stage, onderdeel van Jazz&Sail! Als je met je band hard aan de weg timmert en je niets liever doet dan de muziek overbrengen op een enthousiast publiek, dan is dit je kans. Deze bands gaan er voor! Kom jij ook kijken?

107 | 14:00 – 14:40, Podium Loetje |
Band 107, oefent op huisnummer 107, bestaat uit Iris op de zang, Ivan op de gitaar, Max op de bas, Kevin op de saxofoon en Randy op dedrums. De band is in 2014 ontstaan en hebben zodoende een breed repertoire opgebouwd. Van The Beatles tot aan Bruno Mars en van Linkin Park tot aan Dré Hazes. Met verschillende kleine optredens in Heiloo en omstreken heeft 107 al behoorlijk wat podium tijd gepakt. Met als kopstuk de avond met Anita Meyer en deze zomer een optreden in Zuid-Frankrijk.

Diversion | 14:05 – 14:45, Podium Fabels & De Lamoraal |
Diversion begon het podium te bestormen als powertrio met twee gitaristen en eendrummer. Om de vooruitstrevende indierock sound van Diversion neer te zetten is de bandmet een bassiste gegroeid die tevens de lead vocals met extra harmonieën voorziet. Soms komt er bij Diversion nog een cover aan de revue maar het eigen werk is waar het publiekecht mee beet gegrepen wordt, los laten doet Diversion pas aan het eind van het optreden.

QYB | 14:10 – 14:50, Podium Steff’s |
QYB, een naam bedacht om een presentator te verwarren. We bleken QYB een te leuke naam te vinden, dus die hebben we niet veranderd en dat gaan we ook niet doen!
QYB bestaat uit: Jafet (drums), Manu (gitaar), Vadim (basgitaar), Merel (zang) en natuurlijk Zilver (toetsen).
QYB is nog jong en ons persona is nog onduidelijk, nu spelen wat we lekker vinden klinken. Of dat nou laid back reggae of een lekker rock nummertje is maakt ons niet uit. Zolang wij er maar plezier hebben in het muziek maken.

Jesse & Emily | 14:50 – 15:30. Podium Loetje |
Jesse en Emily hebben zijn elkaar tegen gekomen tijdens de talentenjacht “Alkmaars Talent”
Beiden hebben ze in de finale gestaan van deze talentenjacht en hebben besloten om voor Jazz & Sail Talent On Stage hun krachten te bundelen ! Jesse en Emily brengen zowel solo als duo covers en eigen werk te gehoor. Ben je nieuwsgierig ? je kan Jesse ook volgen op youtube waar hij onder zijn eigen naam vlogs plaatst !

The Steam Surfers | 15:00 -15:40, Podium Fabels & De Lamoraal |
The Steam Surfers is een Bergense surf/rock band gevormd door Chip Gonnissen op de bas, Meindert Ruiter op de gitaar en Steven Kroes op de drum. Geïnspireerd door surfmuziek en gypsy jazz zetten zij een nieuw genre op de wereld! Door de vurige drum, de statige bas en het exploderende gitaar brengen zij een energie voort die jong en oud niet stil kan laten staan.”

 

La Nique | 15:05 – 15:45, Podium Steff’s |
La Nique, het project van Laniek Reedijk, een singer-songwriter uit Nederland.Beïnvloed door artiesten als Bob Dylan, Damien Rice en Mumford and Sons, is het niet vreemdom zijn muziek folk te noemen.Hoewel de muziek wordt beïnvloed door deze artiesten, heeft La Nique een eigen manier om zijn waarheid te vertellen. Zonder zijn hart en geest te verliezen kan hij stiekem rebels zijn.

Sebastiaan C. | 15:50 – 16:20, Podium Loetje |
Sebasiaan stopte op zijn 14e met al zijn sporten om te gaan zingen. Hij was angstig over wat andere mensen ervan zouden vinden, maar hij vindt zelf muziek maken het mooiste wat er is. Vanaf die tijd wil hij muzikant worden. Door de jaren heen heeft hij zijn eigen stijl ontwikkeld. Bij gevoelige nummers voelt hij zich het meest thuis, omdat hij daar een groot deel van zijn emotie in kan leggen.
Door de jaren heen heeft hij zijn eigen stijl ontwikkeld. Bij gevoelige nummers voelt hij zich het meest thuis, omdat hij daar een groot deel van zijn emotie in kan leggen.
Sebastiaan wil zijn muziek nu delen met de wereld, hij hoopt hiermee mensen wat te kunnen geven.

Tea Rex | 15:55 – 16:40, Podium Fabels & De Lamoraal |
Tea Rex is een alternatieve rockband,ontstaan uit popmania winnaar Calculated en Incision. De band heeft een behoorlijk divers en eigen geluid ontwikkelt,met invloeden van onder andere De Staat, Muse en de RHCP. Dankzij de veelzijdige vocale kunsten van broers Merlijnen Maarten kan er van alles voorbijkomen: vancatchymeerstemmige refreinen tot onmogelijk hoge noten tot vlijmscherpe raps (!).Jeroen en Emily zorgen ondertussen alsritmesectie voor de moddervette grooves.De teksten zijn vaak maatschappijkritisch, de nummers puntig eneigenzinnig,het gitaarspellinkshandig, de synths prominent aanwezig.De liveshowszijnaltijd energiek enmeeslepend.November 2018 verscheen de eerste EP, genaamd ‘Dancing dinosaurs’(gemixt olv. TimJansen en gemasterd door Pete Maher). De EP valt in zijn geheel op Spotify te beluisteren,ziedelink hieronder. Sindsdien is de band weer verder gegroeid en wordt er weer hard aannieuw materiaal gewerkt.

The Guy Next Door | 16:00 – 16:40, Podium Steff’s |
Zoals de naam luidt: vier buurjongens uit Heiloo die elkaar gevonden hebben in de muziek.
Met de funky/rock tunes van gitarist Jip, de explosieve ADHD(rums) van Joël, de Rotterdamse bas lijntjes van Reno en de rauwe geluidsfabrikant Sem, spelen ze ongegeneerd vieze funk/rock.

 

Delore | 16:40 – 17:25, Podium Loetje |
Met een knipoog naar de gedachtes en verlangens van frontvrouw Liza Bloem, speelt Delore eenset met diepgravende teksten en lange spanningsbogen. De nummers gaan over plekken waar je graag wil zijn, de tijd of ervaringen in de liefde. De band geeft Nederlandstalig weer een fris karakter: dromerige sferen, fluweelzachte zang eneen meervoud glasheldere gitaarpartijen.

Hypnotic 5 | 16:55 – 17:40, Podium Fabels & De Lamoraal |
Hypnotic5 is een leuke , jonge coverband van gemotiveerde jongemuzikanten uit Bergen en Alkmaar met een breed repertoire.Zij spelen nummers van Bruno Mars en Shawn Mendes via The Red Hot ChiliPeppers en Stevie Wonder naar Queen waarbij zij vaak hun eigen invullingaan de uitvoering geven

The Compounds | 16:55 – 17:45, Podium Steff’s |
Eén gemene rockin ‘machine! Enthousiast, solide, uniek en een beetje raar: The Compounds maken muziek in het vertrouwde klassieke en hard rockgenre, maar met een unieke sound en show. De band is opgericht in januari 2018 en heeft sindsdien tientallen optredens gespeeld. The Compounds zal hun eerste EP ‘Far From Home’ uitbrengen op 26.05.2019 in Patronaat, NL. Frontman Nick zorgt voor een solide show. Simon (gitaar) zorgt voor de melodische begeleiding. Jennifer (drums) en Jeffrey (bas) vullen het ritmische hart van de band.

Lake Michigan | 17:45 – 18:45, Podium Loetje |
Lake Michigan heeft zijn koers bepaald en is aan hun reis begonnen. Geïnspireerd door Zac Brown Band, Jason Isbell en Kacey Musgraves wordt dit 5-stuk geleverd met een rugzak volliedjes en staan ze klaar om hun plek in de Americana-scene veilig te stellen.Hun doordachte, vertellende teksten zijn verrijkt door hun prachtige vocale harmonieën, perfect in balans en geleverd met totale overtuiging. Verwacht een vintage geluid gemengd met subtiele pop-elementen en een vreugdevolle live uitvoering.

EDWIN DANKS | 17:55 – 18:55, Podium Fabels & De Lamoraal |
uit de kop van Noord-Holland en Utrecht is moderne rock met een flinke scheut seventies en grunge! Hun muziek is te omschrijven als uptempo rock met hammondorgels, vuige overstuurde gitaren en een flinke portie positieve energie. EDWIN DANKS is qua genre moeilijk in eenhokje te stoppen. Toch kan je wel horen dat deze gasten houden van acts als: Foo Fighters, Deep Purple, Nirvana en Triggerfinger. Zeker live moet je dit horen!

Moor Park | 18:00 – 19:00, Podium Steff’s |
Rocken alsof het je laatste dag is.
Dat is Moor Park.
De muziek spreekt: zware riffs, krachtige melodieën en pakkende teksten. De band neemt hun publiek graag mee op een reis door hun wereld, waar muziek de religie is.
Hun chemie is de finishing touch van hun show.
Tijd om het land te veroveren. Steen voor steen, fase na fase.
Do you want Moor?

Terug