Een kijkje nemen bij Cinebergen tijdens Jazz&Sail!

Van vrijdag 6 t/m zondag 8 september staan Bergen en Bergen aan Zee weer in het teken van Jazz & Sail. Cinebergen vertoont in het kader hiervan o.a. de unieke voorpremière van van de weergaloze documentaire Miles Davis: Birth of the Cool.

Miles Davis: Birth of the Cool (voorpremière): za 07 – 20:30                   

Yesterday:  zo 08 – 11:00                          

Rocketman: zo 08 – 15:30                          

Miles Davis: Birth of the Cool

Verenigde Staten, documentaire/ muziek, 115 minuten, scenario en regie: Stanley Nelson, met: Ron Carter, Jimmy Cobb, Miles Davis, Quincy Jones, etc.

Unieke voorpremière van dé film over het creatieve genie Miles Davis, die de muziekcultuur ingrijpend beïnvloedde en de belichaming werd van alles wat ‘cool’ is. Een fascinerende, dramatische en tevens opwindende documentaire over een van de allergrootste artiesten van de afgelopen eeuw. Aan de hand van archieffoto’s, home-video’s en interviews met collega-muzikanten, waaronder Herbie Hancock, Quincy Jones, Wayne Shorter en Carlos Santana, wordt onderzocht waarom Miles Davis ook vandaag de dag nog steeds geldt als grootste muzikant uit de jazzgeschiedenis.

Yesterday

Groot-Brittannië, musical fantasy comedy, Engels/NL ondertiteld.

Wat als de Beatles nooit hadden bestaan en jij de enige bent die hun nummers kent? Het hartverwarmende Yesterday van Danny – Slumdog Millionaire – Boyle geeft het antwoord. Vol bekende Beatlesnummers en een gastoptreden van Ed Sheeran die zichzelf speelt.

Rocketman

Verenigde Staten, biografie/musical, Engels/NL ondertiteld.

Aangrijpende biopic van Dexter Fletcher over de opkomst, ondergang en wederopstanding van popicoon Elton John. Taron Egerton, die Elton Johns wereldberoemde songs zelf vertolkt, tekent voor een geweldige hoofdrol.

Dus kom tijdens Jazz & Sail 2019 een kijkje nemen naar 1 van deze fantastische films!

 

Terug