Down Town Dixie Society

Zaterdagavond, 21:00 uur – 00:30 uur, Nero

INFO

Down Town Dixie Society

Yes, we’re playing Jazz –  en dit keer binnen bij NERO!

De basis van deze bijzondere en feestelijke band ligt op de Hoge Hotelschool in Maastricht. Ontstaan uit vrolijke spontaniteit onder een aantal studenten die behalve vriendschap, ook de passie deelde voor swingende muziek, entertainment en feesten & partijen. Vanaf de oprichting in 1990 is daar anno nu niets aan veranderd.
Omdat vanaf 1992 de band steeds vaker geboekt werd voor een grote diversiteit aan evenementen en feesten, is destijds Frans Angenent aangesteld als manager. Hij is nooit meer weggegaan. Hij voor de organisatie rondom het podium, de muzikanten voor het entertainment op het podium. Sindsdien is het een reislustig gezelschap: heel Nederland, Duitsland, Frankrijk, België, Luxemburg, Italië, de USA, Oman, Bahrein, Dubai, Bonaire, St Maarten, Curaçao, Aruba en Suriname. Export van Hollandse gezelligheid in combinatie met swingende muziek. Van kleine particuliere feesten (vanaf 3,5 personen) tot grote evenementen, bedrijfsfeesten, beurzen en Jazz- en muziekfestivals.

Hoewel het overgrote deel van de oprichters nog altijd actief is in de band, zijn met de tijd ook een aantal “niet-Hotello’s” de gelederen komen versterken. Uiteraard altijd geselecteerd op muzikaliteit en de juiste spirit. Al met al een steady bandje!

De formule: swingende muziek en entertainment op één podium.

De Down Town Dixie Society onderscheidt zich van de traditionele orkesten in het genre door haar repertoire keuze; goed in het gehoor liggende, swingende muziek, geschikt voor een breed publiek. Van jong(er) tot oud(er). Daarnaast is deze band in staat iedere partij tot een happening te maken. Ook Blues of zo nodig ‘feestmuziek’ komen zonder problemen uit de instrumenten. “Ïs er een zanger(es) in de zaal? Kom er bij, kom er bij!”. De presentatie op het podium is dus alles behalve traditioneel; feestelijk, enthousiast, entertainend. Met een focus op het publiek, om hen naar het hoogtepunt van de avond te begeleiden.

[/vc_row]

FOTO'S

Terug