Organisatie Jazz & Sail roept hulp bezoekers in; Stem op je favoriete band

BERGEN – De organisatie van Jazz & Sail in Bergen gooit het dit jaar over een heel andere boeg. Zij laten de programmering gedeeltelijk over aan het publiek. Door op jazzbergen.nl de voorkeur kenbaar te maken, krijgt de horeca inzicht in welke band het publiek graag op het festival wil zien spelen.

Sinds 2010 zorgt de huidige organisatie van Jazz Bergen voor podia, geluidsinstallaties en beveiliging. De horeca bepaalde welke bands op de podia kwamen spelen. Zij betaalden daarom ook de gages van de bands.
“Op zich liep dat prima. Er waren spraakmakende optredens van New Cool Collective, Bob en de Blue band, Jan Akkerman, Saskia Laroo en de Lowland Bluesbrother band”, aldus Bart Sluis. “Helaas is de kwaliteit en variatie in het programma het laatste jaar wat terug gelopen. Die willen wij dit jaar verbeteren.”

Reünie
De vrijdagavond is een reünie voor (oud) Bergenaren. Bands, zangers, zangeressen met een duidelijke link naar Bergen en directe omgeving treden dan op. De zaterdagmiddag is gereserveerd voor Bergens Talent. Dit evenement vindt zaterdag 7 september plaats in het centrum van Bergen. Er staan drie podia waarop jonge muzikanten kunnen optreden. De talenten zijn ingedeeld in de categorieën grote bands, kleine acts (covers in een kleine bezetting) en singer-songwriters (eigen nummers eventueel afgewisseld met covers). Bart: “Onze uitdaging is tijdens Bergens Talent een goed en verrassend programma neer te zetten. Twee bands die vorig jaar tijdens dit evenement hebben gespeeld, staan nu op de longlist voor het festival van 2014 en kunnen door de horeca gekozen worden om op vrijdagavond op te treden. Wij willen deze trend graag doorzetten en zoeken daarom naar gevorderde muzikanten met ambitie in de leeftijd van 12 tot 20 jaar, met een connectie met Bergen.” Bergense scholen worden ook benaderd om hun talenten op te geven. Acts of bands ook kunnen zich bij Simone Dekker aanmelden via info@jazzandsailbergen.nl.

Improvisatie
Op de zaterdagavond worden de podia gevuld met aansprekende acts die een volledig programma bieden. “Op het programma staan jonge en ambitieuze bands met potentie die met verrassende optredens komen. Bijvoorbeeld door gastoptredens, “mystery guests” en improvisatie”, aldus Bart Sluis.

Meer informatie via jazzbergen.nl of info@jazzandsailbergen.nl.

Download artikel als PDF »

(BRON: Duinstreek)

Terug