Persbericht

Ondernemersfonds Gemeente Bergen maakt middagprogramma mogelijk

Uitbreiding Jazzfeest in Bergen

BERGEN – Een kersvers bestuur, met voornamelijk vrijwilligers, blies Jazz & Sail in Bergen vorig jaar nieuw leven in. Een prima samenwerking met de Botenclub en de Horeca heeft weer geleid tot een uitbundig feest in Bergen. Dit jaar wordt, dankzij financiële ondersteuning van het Ondernemersfonds Gemeente Bergen (OGB), Jazz & Sail nog groter.

In de recent opgerichte stichting  OGB (voorheen Fobes) zijn de bestaande ondernemersverenigingen van Schoorl, Bergen, Egmond aan Zee en Groet verenigt. Deze verenigingen worden nog dit jaar opgeheven waarna de OGB alle taken overneemt. Voorzitter Ad Maarsse: “Ondernemers die nu niet aangesloten zijn bij een ondernemersverenigingen, gaan vanaf juni ook heffing betalen. Dat is meteen ook het succes van de OGB die van en voor de ondernemers is. Niemand kan meer gratis meeliften op het succes van een evenement. En laat één ding duidelijk zijn: heffingen die in het centrumgebied van Bergen geïnd zijn, worden ook weer in Bergen uitgegeven. Datzelfde geldt ook voor de andere kernen. Evenementen worden zo constructiever ondersteund.  De uitbreiding van het programma van Jazz & Sail is een perfect voorbeeld van hoe dat werkt.”

Voorzitter van stichting Jazz Bergen Loek Jonk haakt in: “Dankzij het fonds hebben wij voor zaterdag 7 september, op verzoek van de ondernemers, een middagprogramma opgezet. Dat had niet gekund zonder OGB. Vanaf 14.00 uur zijn er al verschillende activiteiten in het centrum. Zo treedt bijvoorbeeld een band van de Europese School op. Op deze manier willen wij Jazz & Sail ook toegankelijker maken voor een jonger publiek. Rond 16.00 uur wordt er op 4 podia opgetreden door beginnende bands. Er is nog ruimte voor 1 band, indien er bands zijn die graag op willen optreden kunnen die zich aanmelden via de website. Vanaf 21.00 uur barst het feest ouderwets los. Dit jaar zijn er weer podia bij Steffs, Gusto, De Voortuitgang, Fabels/Lamoraal, Taverne/d’Alderliefste, De Nap, Bargezellig, Ome Jan, Wonders en ook het Zeepaardje. Iedereen wil meedoen.”

Het bestuur heeft duidelijk niet stil gezeten. Nieuwe ideeën zijn er in overvloed. Zo kunnen diegenen die Jazz & Sail willen ondersteunen, vanaf begin mei bieden op een uniek schilderij met een gedicht van Arij van der Vliet. Deze veiling vindt online plaats op de website www.jazzandsailbergen.com.

Sponsoren gezocht

De ondersteuning van OGB is fantastisch, maar zonder sponsoren geen feest. Jazz Bergen is nog hard op zoek naar een hoofdsponsor. Bergenaar Bart Sluis ontfermt zich hierover. Hij is te bereiken via sponsoring@jazzandsailbergen.nl of bel 06-54281830.

 

Terug