Stage Rock Band

Vrijdagavond, 21:00 uur – 00:30 uur, Steffs – Beter Belegd

PODIUM SPONSORS

 
Steff’s beter belegd
 

INFO

Stage Rock Band

Het begon allemaal bij Gerrit en Dick. Zij ontmoetten elkaar in 2000 in hotel Zuiderduin, waar Gerrit destijds werkte en Dick nog steeds werkzaam is. Zij raakten aan de praat over verschillende soorten muziek en hun instrumenten, waaruit bleek dat hun interesses niet ver van elkaar lagen.

Gerrit wilde wel een nieuwe band opstarten na The Highway Band; Dick vond dit een leuk idee, aangezien het zijn droom was om in een band te spelen. Voorzichtig begonnen ze een paar nummertjes met elkaar te spelen: Gerrit op zijn basgitaar en Dick op zijn gitaar. Ze speelden voornamelijk muziek uit de jaren 70. Twee vrouwelijke collega’s van Dick en Gerrit hoorden hiervan en kwamen als zangeressen bij de band. Intussen had Gerrit Bruce Blok (sologitarist) gevraagd om de solopartijen te doen.

Zo begon het geheel al de vorm van een band te krijgen. Het enige wat nog ontbrak, was een drummer; na lang zoeken kwamen ze Ton Loerakker tegen. Eindelijk was de band compleet en werd de bandnaam Stage bedacht.

Helaas verlieten de dames wat later de band, maar Peter Birekhoven nam gelukkig hun plaats in. Jammer genoeg niet voor lang, want na vier weken hield hij het alweer voor gezien en ging hij verder als solozanger. Dus zij werden geforceerd om een nieuwe zanger te zoeken. Gelukkig kon Maikel Hof deze plek tijdelijk waarnemen, waardoor de band toch kon repeteren. Uiteindelijk ging ook hij weer terug naar zijn oude band.

Toevallig hoorde Gerrit een collega van hem zingen en dat klonk erg goed. Zijn naam was Peter Lover: hij kwam uit een zeer muzikaal gezin en was erg enthousiast om bij de band te komen zingen. Hoewel hij niet veel ervaring had, zette hij zich voor 100% in. Door zijn Golden Earring-stem kreeg Stage Rock Band een eigen gezicht. Hiermee was het laatste bandlid gevonden en werd de band als compleet beschouwd. Vanaf november deed de band een paar try-outs en al snel waren zij eraantoe om op te treden.

Na een aantal jaren gespeeld te hebben in deze bezetting, verlieten enkele leden de band. De overgebleven bandleden begonnen te proberen de band weer compleet te maken. Dit gebeurde met Rein Beukers op drum en Maikel Hof kwam tijdelijk even terug als zanger. Dit is de basis van Stage Rock Band. Enkele bandleden hadden wat uitstapjes gemaakt, waaronder Gerrit bij de band Blanc-It.

De recente verandering van Stage Rock Band zoals die nu bestaat, is met drummer Jules Wesenhagen en zanger Marlon Maduro.

Terug