Stem mee op favoriete muzikant, act of band

Zaterdagavond ligt de focus op kwaliteit; bands van hoog niveau, bij voorkeur jonge, ambitieuze formaties die tijdens Jazz and Sail worden ontdekt. (Archieffoto: Edu Tuynman)

BERGEN – De organisatie van Jazz & Sail is achter de schermen al druk bezig met de 35ste editie. De nieuwe website is zo goed als klaar en de ‘longlist’, zoals mede-organisator Loek Jonk de lijst van bands die de optredens tijdens het muziekfestijn in het eerste weekend van september noemt, is bekend. “We hebben meer structuur in de programmering gebracht en het publiek kan stemmen op hun favoriete band of muzikant”, vertelt Loek.

“De vrijdagavond krijgt een reünieachtige sfeer”, vervolgt Loek. “Met minder de focus op jazz. Bergenaren en ex-Bergenaren ontmoeten elkaar in een sfeervolle ambiance. Ook de muzikanten komen uit Bergen of hebben een sterke link met het dorp. Ships revival en Fandango zijn bijvoorbeeld van die namen.”
Zaterdag overdag treft het publiek voornamelijk Bergens talent op verschillende plekken in het centrum, waaronder de podia bij Steffs, De Nap en Fabels’. “Met de optredens van deze talentvolle muzikanten hopen we een eigen kweekvijver te creëren. Zo heeft Simone Dekker, die dit deel van het evenement organiseert, bijvoorbeeld ook scholen gevraagd hun schoolband op te geven maar ook kunnen singer/songwriters en kleine acts zich opgeven via e-mail: info@jazzandsailbergen.nl. ‘s Avonds ligt de focus op kwaliteit; bands van hoog niveau, bij voorkeur jonge, ambitieuze formaties die tijdens Jazz and Sail worden ontdekt. Wij proberen het publiek zaterdag aangenaam te verrassen.”

Aantrekkelijke programmering
Jazzmuziek voert inmiddels niet meer de overhand tijdens dit gezellige evenement dat dit jaar 5, 6 en 7 september plaatsheeft. “Het publiek kan op verschillende plekken in het centrum nog steeds genieten van jazz of optredens met jazz-invloeden”, weet Loek, “maar we hebben vooral gezorgd voor een aantrekkelijke programmering die ook volop andere muziekstijlen bevat. Om het publiek te betrekken bij de muziekprogrammering is het mogelijk om voorkeursstemmen uit te brengen op muzikanten, bands en acts. De longlist is mede samengesteld door Maaike Stroomer en te zien op jazzbergen.nl. De Horeca betaalt de band en bepaalt dus wie er van de longlist op hun podium komt spelen.

(BRON: Bergens Nieuwsblad)

Terug