Talent on stage Fabels & de Lamoraal

Zaterdagmiddag, 14:00 uur – 19:00 uur, Eetcafe Lamoraal / Fabels eten en drinken

INFO

Talent on Stage

Talent On Stage is het platform van Jazz & Sail waar beginnende en reeds gevorderde acts de kans krijgen om zichzelf te laten zien. Waar Talent On Stage altijd het zaterdagmiddag programma is geweest is er dit jaar zelfs op de vrijdagavond een podium waar voorgaande talenten de kans krijgen om zich te bewijzen in het avondprogramma ! Op de vrijdagavond zal, na twee jaar in het middagprogramma te hebben gestaan, 3 Point Landing te bewonderen zijn. Zaterdagmiddag staan o.a. de onderstaande bands op het podium!

Diversion | 14:05 – 14:45, Podium Fabels & De Lamoraal |
Diversion begon het podium te bestormen als powertrio met twee gitaristen en eendrummer. Om de vooruitstrevende indierock sound van Diversion neer te zetten is de bandmet een bassiste gegroeid die tevens de lead vocals met extra harmonieën voorziet. Soms komt er bij Diversion nog een cover aan de revue maar het eigen werk is waar het publiekecht mee beet gegrepen wordt, los laten doet Diversion pas aan het eind van het optreden.

The Steam Surfers | 15:00 -15:40, Podium Fabels & De Lamoraal |
The Steam Surfers is een Bergense surf/rock band gevormd door Chip Gonnissen op de bas, Meindert Ruiter op de gitaar en Steven Kroes op de drum. Geïnspireerd door surfmuziek en gypsy jazz zetten zij een nieuw genre op de wereld! Door de vurige drum, de statige bas en het exploderende gitaar brengen zij een energie voort die jong en oud niet stil kan laten staan.”

Tea Rex | 15:55 – 16:40, Podium Fabels & De Lamoraal |
Tea Rex is een alternatieve rockband,ontstaan uit popmania winnaar Calculated en Incision. De band heeft een behoorlijk divers en eigen geluid ontwikkelt,met invloeden van onder andere De Staat, Muse en de RHCP. Dankzij de veelzijdige vocale kunsten van broers Merlijnen Maarten kan er van alles voorbijkomen: vancatchymeerstemmige refreinen tot onmogelijk hoge noten tot vlijmscherpe raps (!).Jeroen en Emily zorgen ondertussen alsritmesectie voor de moddervette grooves.De teksten zijn vaak maatschappijkritisch, de nummers puntig eneigenzinnig,het gitaarspellinkshandig, de synths prominent aanwezig.De liveshowszijnaltijd energiek enmeeslepend.November 2018 verscheen de eerste EP, genaamd ‘Dancing dinosaurs’(gemixt olv. TimJansen en gemasterd door Pete Maher). De EP valt in zijn geheel op Spotify te beluisteren,ziedelink hieronder. Sindsdien is de band weer verder gegroeid en wordt er weer hard aannieuw materiaal gewerkt.

Hypnotic 5 | 16:55 – 17:40, Podium Fabels & De Lamoraal |
Hypnotic5 is een leuke , jonge coverband van gemotiveerde jongemuzikanten uit Bergen en Alkmaar met een breed repertoire.Zij spelen nummers van Bruno Mars en Shawn Mendes via The Red Hot ChiliPeppers en Stevie Wonder naar Queen waarbij zij vaak hun eigen invullingaan de uitvoering geven

EDWIN DANKS | 17:55 – 18:55, Podium Fabels & De Lamoraal |
uit de kop van Noord-Holland en Utrecht is moderne rock met een flinke scheut seventies en grunge! Hun muziek is te omschrijven als uptempo rock met hammondorgels, vuige overstuurde gitaren en een flinke portie positieve energie. EDWIN DANKS is qua genre moeilijk in eenhokje te stoppen. Toch kan je wel horen dat deze gasten houden van acts als: Foo Fighters, Deep Purple, Nirvana en Triggerfinger. Zeker live moet je dit horen!

 

Terug