Voorbereidingen Jazz & Sail in volle gang

BERGEN / BERGEN AAN ZEE – Het duurt nog even, maar de voorbereidingen van Jazz & Sail zijn al in volle gang. Vrijdag 4 tot en met zondag 6 september staan Bergen en Bergen aan Zee in het teken van dit sfeervolle muziek- en zeilfestijn waar jong en oud jaarlijks naar uit kijkt.

Bezoekers aan de 36ste editie van Jazz & Sail kunnen vrijdag 4 en zaterdag 5 september in het centrum van Bergen genieten van gratis toegankelijke muziekoptredens op acht verschillende buitenpodia en drie binnen podia.

Met name de vrijdagavond is voor veel (oud)Bergenaren een feest der herkenning. Zo treedt bij ‘d Alderliefste buiten de Bergense Ship’s Revival op. Ook de niet weg te denken Uncle Harry’s Punch zet traditioneel de boel weer op stelten bij Fabels’ voor de deur bij Montblanc laten verschillende Woodlounge Dj’s zich zowel op vrijdag als zaterdag horen en zien. Binnen in Het Huis met de Pilaren, Zusters en Julie! treden grote namen als De Hijgende Herten, Back in the Groove en Jazz InDeed op.

Bergens Talent
Zaterdagmiddag 5 september krijgt het Bergens talent tussen 14.00 en 18.00 uur de kans om te schitteren op drie verschillende podia; op het Plein, bij Fabels en voor de Nap. Ook het zaterdagavondprogramma ziet er veelbelovend uit met spraakmakende bands en artiesten zoals Hans Dulfer & Band Unders, Henk Pepping Express en Tha Funk’n Soul Experience. Zondag 6 september verplaatst het feestgedruis zich naar het strand van Bergen aan Zee.

Samenwerken
De organisatie wil graag de banden met lokale ondernemers aanhalen. “We voelen al een grote betrokkenheid”, vertelt Bart Sluis namens de organisatie. “Met name van de horeca. Maar Jazz & Sail zorgt ook voor meer klandizie in de winkels. We gaan kijken of er nog beter samengewerkt kan worden.”

Speciaal voor de gelegenheid heeft de organisatie Jazz & Sail hoedjes te koop voor vijf euro per stuk.
Dit collectors item is nu al te bestellen via info@jazzandsailbergen.nl en vanaf augustus te koop op locaties in het dorp.

Bekijk hier de gehele programmering.

Terug