De mensen achter JazzBergen

Jazz&Sail is al bijna 40 jaar een traditie in Bergen NH en wijde omstreken. Een lange geschiedenis met vele hoogtepunten. Door de jaren heen zijn er veel festiviteiten bij gekomen; sommige blijven, sommigen gaan, maar Jazz&Sail is altijd blijven bestaan.

De stichting JazzBergen heeft een duidelijk doel voor ogen: een feest door Bergenaren voor Bergenaren en de regio als afsluiting van het (bad)seizoen. Jazz muziek voert de boventoon en is het hoofdmenu met daar omheen bruisende muziek van aanpalende muziekstromingen.

Een ander belangrijk gegeven is dat Jazz&Sail voor een ieder toegankelijk moet zijn, dus gratis. Lekker slenteren door het dorp genietend van de muziek, van podium naar podium, een drankje een hapje wanneer jij wilt. Ongedwongen en ontspannen.

De werkzaamheden van de stichting worden uitgevoerd door vele vrijwilligers; een enthousiast, deskundig team dat vol overgave dit mooie evenement regelt: zie ons als een bigband die niet hoorbaar achter de coulissen staat te spelen…

Wij doen dit graag, en niet op de laatste plaats omdat we er zelf ook ontzettend van genieten!

DE VOORZITTER

Jaap Koopman – Ooit begonnen op het podium van Talent in de Tent op de zondag tot het avondprogramma van zowel de vrijdag als zaterdag avond. Na velen edities op het podium te hebben gestaan vond Jaap Koopman het tijd om aan de andere kant van het festival zichzelf te bewijzen.

Gestudeerd aan het conservatorium van ArtEZ met als major gitaar en als minor Music Management luidt het slogan ‘stilstaan is achteruitgang’ is het doel het bezoekersaantal en het aanbod van het Bergense festival dat het eerste weekend van september plaats vindt te laten groeien.

DE PENNINGMEESTER

Hans Leijen – geboren in Bergen en sinds 1990 woonachtig in Heiloo. Destijds medeorganisator en penningmeester geweest van het bekende Ypestock Festival (één van de voorlopers van Indian Summer) en nu bestuurslid van Stichting Dolfinn in Heiloo.

Het is mooi om gevraagd te zijn door Stichting Jazz Bergen en mijn ervaringen hiervoor in te zetten. Dit festival hoort bij Bergen en moet ook vooral blijven voortbestaan.

Met een enthousiaste club vrijwilligers en met hulp van de benodigde sponsors, horeca en middenstand kunnen we dit realiseren.

WEBSITE

163910

Robbin – “Jazz&Sail is het moment van het jaar om elkaar weer te ontmoeten. Biertjes op het veldje bij de Ruïnekerk (mag dat nog?) en daarna genieten van de muziek en zomaar iedereen tegenkomen. Ik ben sinds 2016 betrokken bij de technische ontwikkeling van de website jazzbergen.nl vanuit VANIMEDIA, het webbedrijf aan de Ruïnelaan in Bergen. VANIMEDIA bouwt websites, webwinkels en applicaties. Samen met VANIMEDIA draag ik Jazz Bergen (en alle enthousiaste medewerkers van het muziekfestival!) een warm hart toe om er ook dit jaar weer een fantastisch evenement van te maken.”

DE SPONSOR WERVERS

Max van Veen – Jazz&Sail een traditie waar ik maar al te graag mijn steentje aan bijdraag. Want zeg nou zelf, het is toch een geweldig evenement. Op de vrijdag en zaterdagavond is het een reünie en ontmoetingsplek voor velen, weer of geen weer gezellig ‘’is het’’ bij de diverse podiums in het centrum! En sinds een paar jaar ook op de zaterdag overdag bij Bergens Talent. Samen met Frank ben ik verantwoordelijk voor de sponsorwerving van Jazz&Sail, door mijn werk bij Accolade makelaars, midden in het centrum van Bergen is dit een mooie combinatie maar ook uitdaging! Samen met het enthousiaste team van vrijwilligers gaan we er dit jaar weer een geweldig 1ste weekend in september van maken!

De facilitaire dienst

jos

Jos Glorie – “Ik ben een geboren Bergenaar en vind dat het Jazz weekend in  Bergen thuis hoort, het is een festijn waar je iedereen weer tegenkomt en gezellig een biertje mee kan drinken. Om dit Jazz weekend goed te laten verlopen moeten er podia komen waar de bands optreden. Geluid, licht en veiligheidsafspraken met de gemeente zijn zaken waar ik me mee bezig houd. Laten we er met z’n allen weer 1 groot feest van maken, zoals het Jazz weekend hoort te zijn.”

dirk

Dirk Houtenbos – “Mijn relatie met Jazz&Sail is dat ik vanaf mijn jeugd (ca. 16 jaar), geen keer heb over geslagen. Vind het geweldig om vrijdag en zaterdagavond door het hele dorp te gaan en overal ‘oude’ bekenden te treffen, het is net een reünie. Zaterdag middag gaan we ook al zo’n 15 jaar met een vaste groep naar het strand, weer of geen weer het blijft een fantastisch evenement. Muziek is een grote hobby van mij en dit is er in overvloed. Toen ik gevraagd werd om mee te denken en te helpen aan dit geweldige gebeuren was dit geen moeilijke vraag , super om met een goede groep mensen dit op te pakken en hier wat moois van te maken.”

Terug